Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у другій половині липня оновили цінники на популярні спеції та товари з бакалії.

Варто відразу відзначити той факт, що в Україні буквально злетіли ціни на цукор, супермаркети також поділилися свіжими цінами на сіль і борошно.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Бакалія, скріншот: YouTube
Бакалія, скріншот: YouTube

Істотну частину своїх доходів українцям доводиться віддавати за продукти. Тому найменше їх зростання негативно відрізняється на їхньому бюджеті. Зазначимо, що у липні порівняно з минулим місяцем підскочили ціни на цукор, подорожчало й борошно. А ось сіль не змінилася у ціні.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Вартість цукру

Зокрема, цукор подорожчав із 29,86 грн/кг до 36,76 грн/кг. При цьому зверніть увагу, що на полицях різних супермаркетів ціна відрізняється. Якщо в Ашані цукор можна придбати за 33,90 грн/кг, то в МегаМаркет доведеться заплатити 41,40 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість борошна

Пшеничне борошно Хуторок зросло в ціні на кілька копійок, до 23,82 грн/кг. За два кілограми такого ж борошна доведеться віддати 44,15 грн/кг.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість харчової солі

А ось морська харчова сіль не змінилася у ціні – 35,74 грн/кг. Ашан пропонує її за 33,88 грн/кг, а МегаМаркет – 37,60 грн/кг.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Нагадаємо, борщ готуватимемо лише на свята: українців попередили про різкий стрибок цін на популярні овочі.

Раніше повідомлялося, не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму.

Також, в Україні гречка знову стане "золотою": коли ціни на крупу почнуть підніматися.