Уряд України пропонує підвищити ставку військового збору з 1,5% до 5%, а також розширити коло платників цього збору.

Про це повідомив у Telegram постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук.

За його словами, це рішення спрямоване на збільшення надходжень до бюджету для фінансування потреб Збройних Сил України у зв'язку з війною з Росією.

Люди, які оплачують податки. Фото: youtube
Люди, які оплачують податки. Фото: youtube

"Зростання військового збору до 5% дозволить збільшити надходження до бюджету", - сказав Тарас Мельничук. "Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю озброєння та техніки для Збройних Сил України, а також на виплату зарплат військовослужбовцям".

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Також він повідомив, що уряд пропонує розширити коло платників військового збору.

"Відповідно до законопроєкту, військовий збір буде сплачувати не лише зарплата, але й інші доходи фізичних осіб, зокрема доходи від підприємницької діяльності, дивіденди, роялті, доходи від продажу нерухомості", - представник Кабінету міністрів України.

За його словами, це дозволить збільшити кількість платників військового збору та, відповідно, збільшити надходження до бюджету.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Пропозиція уряду щодо підвищення ставки військового збору та розширення кола платників цього збору вже зустріла критику з боку деяких експертів та представників бізнесу.

Нагадаємо, що українців обкладуть податком на розкіш.

Як повідомляли раніше, кому з українців можна не платити земельний податок.

Як писав "Знай" раніше, нові податки стягнуть останнє, що у вас є.