Побутові споживачі можуть мати проблеми з газовиками через одну просту та поширену помилку. Про це йдеться на facebook-сторінці "Донецькоблгаз"

Газовики нагадали, що споживачі не мають права самостійно замінювати газову плиту чи інше обладнання. Такі випадки не рідкість і часто вони розцінюються як мимовільне втручання у систему газопостачання.

Газові прилади. Фото: скрін youtube
Газові прилади. Фото: скрін youtube

За таке порушення фахівці можуть відключити від мережі обладнання, яке було неправильно підключене.

"Такі випадки можуть розцінюватись як самовільне втручання в систему газопостачання. Тому при виявленні цих фактів обладнання буде відключене спеціалістами Оператора ГРМ, згідно з п. 5.7 Правил безпеки систем газопостачання", - попереджають споживачів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Українцям нагадали, що замінити чи встановити газові прилади у житло може оператор ГРМ чи будь-яка організація з відповідним дозволом. Однак відключити газ перед проведенням таких робіт і здійснити пуск після їх завершення може лише газорозподільне підприємство.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, газові лічильники, плити, котли та вентиляція: українцям влаштують парад перевірок – кому чекати на неприємності.

Також наш портал інформував, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням.