Українським пенсіонерам перерахували виплати. Пенсійний фонд оприлюднив нові дані про розмір пенсій та кількість одержувачів цих виплат.

У 2024 році, незважаючи на повномасштабну війну, в Україні провели індексацію пенсій. Також окремо перерахували виплати працюючим пенсіонерам, особам з інвалідністю та пенсіонерам силових відомств.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, розмір середньої пенсії з початку року зріс на 8% чи 431 гривню – до 5816 гривні. При цьому рівень інфляції з початку 2024 року становив 4,3%.

Індексацію пенсій в Україні було проведено з 1 березня 2024 року. У результаті на 8% було проіндексовано виплати для 9,5 мільйона громадян, яким пенсія була призначена на загальних підставах.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Крім того, виплати змінилися у 97,8 тисячі пенсіонерів, які одержують пенсії з інвалідності, що настала внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Ще підвищення одержали майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств.

Варто нагадати, що Кабмін встановив офіційну дату щорічної індексації пенсій – вона проводитиметься з 1 березня. Швидше за все підвищення виплат буде проведено і в 2025 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, працюватимемо довше і платитимемо більше внесків: чергова пенсійна реформа в Україні.

Також наш портал інформував, влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери можуть безкоштовно отримати ліки першої необхідності: куди звертатися за допомогою.