На вихідних в Україні на ринку продуктів відбулися помітні зміни в цінах, особливо на овочі та фрукти. Фермери різко знизили ціни, відгукуючись збільшення обсягів врожаю.

Наприклад, ціни на картоплю нового врожаю значно впали, повідомляє East Fruit. Якщо минулого тижня його можна було купити за 11-15 гривень за кілограм, то тижнем раніше вартість коливалася в межах 12-16 грн/кг.

Також спостерігається зниження цін на томати: з 25-50 грн/кг на минулому тижні до 30-55 грн/кг тижнем раніше. Баклажани також стали доступнішими – їх ціна впала з 65-70 грн/кг до 25-30 грн/кг.

Сезонні фрукти. Фото: Youtube
Сезонні фрукти. Фото: Youtube

З іншого боку, після різкого зниження цін на тлі аномальної спеки огірки подорожчали: якщо раніше їх продавали за 10-15 грн/кг, то тепер ціна становить 20-25 грн/кг.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців
Показати ще

Щодо фруктів та ягід, ціни на кавуни значно знизилися з 23-27 до 15-20 гривень за кілограм. Дині також стали дешевшими, з 40-60 грн/кг до 30-45 грн/кг.

Ціни на черешню також знизилися, оскільки на ринок надійшов урожай пізніх сортів. Тепер її можна купити за 65-90 грн/кг, тоді як тижнем раніше ціна становила 100-150 грн/кг.

Крім того, нектарини також дешевшають: їхня вартість впала з 50-60 грн/кг до 65-70 грн/кг.

Нагадаємо, чому все так дорого: люди замість відповідей отримують "ігнор"

Раніше ми писали про те, що ара – не перешкода: в Україні рекордно падають ціни на свинину

Крім того, Знай.ua повідомляв, у країни продукти стало небезпечно їсти: ВООЗ порадив вивчати вміст