Колекціонери полюють деякі українські монети й готові платити за них дуже значні суми. Наприклад, 25 копійок 1992 року можна продати за 17,5 тисяч гривень. Чим особлива монета і як виглядає, показали на спеціалізованому ресурсі violity.

Серед українських монет вирізняється чимало рідкісних різновидів, які цікавлять нумізматів. Знайти їх непросто, але часом удача усміхається несподівано і цінна монета знаходиться в старій скарбничці або в гаманці.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, за дуже непогані гроші можна продати монету номіналом 25 копійок, випущену 1992 року. Мова про різновид 4БАм. Відрізнити її від інших 25 копійок досить просто. Рідкісний різновид має на аверсі опуклий щит і втиснутий тризуб.

Нещодавно такі 25 копійок виставили на онлайн-акціон, де вони довго не затрималися. Монету придбали за досить значну суму – 17 500 гривень.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

"4БАм - рідкісний різновид монети 25 копійок 1992 року, нумізмати називають його "Англійський чекан". Монету карбували англійськими штемпелями на Луганському верстатобудівному заводі", - діляться експерти.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Наголошується, що такі монети були виготовлені з помилкою, тому їх мали утилізувати. Однак регулярно такі екземпляри з'являються на торгах та дуже швидко купуються колекціонерами.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, не всі стільки за місяць заробляють: за яку монету колекціонери завалять грошима.

Також наш портал інформував, нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери.

Крім того, ми писали, варто перевірити гаманець: паперові гривні можна продати дорожче за рідкісні монети.