Українцям доведеться витрачати ще більше грошей на комунальні послуги через підвищення тарифів на вивезення та захоронення побутових відходів.

Коригування цін на послуги анонсували у місті Коломия, що на Івано-Франківщині. Про це повідомляє "Коломия інформатор".

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Підприємство, яке займається вивезенням та похованням твердих побутових відходів, підготувало звернення про підвищення тарифів на свої послуги.

Чинний тариф на вивіз сміття встановлено на рівні 109 гривень за кубометр. У планах підвищити її до 161,53 гривні за кубометр. Якщо говорити про розрахунки на одну особу, то зараз місцеві жителі платять по 38,04 гривні, після подорожчання платіж збільшиться до 47,17 гривні. Відтак послуга подорожчає на 24%.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У Міськраді Коломиї заявляють, що не зацікавлені у таких непопулярних рішеннях, як підвищення тарифів. Проте на органи місцевої влади накладено зобов'язання щодо регулювання у сфері тарифної політики, тому проігнорувати звернення постачальника послуг не можуть.

Варто зазначити, що на владу невеликих населених пунктів також покладено зобов'язання щодо регулювання тарифів на холодну воду. До речі, у Коломиї вже анонсували подорожчання водопостачання для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити доведеться на 60-80% більше: яка комунальна платіжка значно збільшиться.

Також наш портал інформував, продукти дорожчають – комуналка не відстає: українцям знову зробили тарифний подарунок.

Крім того, ми писали, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.