В Україні можуть відбуватися затримки із зарахуванням соціальних виплат, але водночас скорочувати їх не планують. Про це заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю виданню Mind.

Чиновниця пояснила, що в умовах повномасштабної війни на першому місці армія й усі витрати держави йдуть у цьому напрямі. Через це й можливі незначні затримки соціальних виплат.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

"Звичайно, можуть бути затримки, тому що насамперед Казначейство покриває військові витрати. Але після них, на другому рівні, стоять соціальні", - сказала Оксана Жолнович.

Глава відомства зазначила, що через несистемність надходження коштів планові платежі можуть затримуватися на декілька днів.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Соцвиплати, фото: Знай.uа
Соцвиплати, фото: Знай.uа

Водночас українці можуть бути спокійними – скорочення соціальних виплат не розглядається. За словами Оксани Жолнович, виплати навіть можуть збільшитися, проте незначно.

Соціальна допомога. Фото: скрін youtube
Соціальна допомога. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що в Україні "заморозили" прожитковий мінімум до 2027 року. Отже, на 2025 рік у бюджеті не передбачено підвищення мінімальних пенсій та зарплат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, більше грошей на старість: українцям обіцяють гідні пенсії, але платити за це доведеться вже зараз.

Також наш портал інформував, що пенсії не буде, лише "соцдопомога": хто позбавлений права на відпрацьовані гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, тільки встигай підставляти кишені: українцям пропонують солідні гроші від благодійних організацій – куди звертатися.