Комунальні тарифи зростають, а фінансові можливості багатьох українців у кращому разі не змінюються. У таких умовах чимало громадян нагромадило борги перед постачальниками послуг.

Деяким боржникам випав шанс отримати допомогу, щоб розрахуватись за несплачену комуналку. Про це йдеться на офіційному сайті міста Одеса.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

В Одесі працює програма муніципальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах та не мають змоги платити за житлово-комунальні послуги.

Так, уразливим категоріям населення виплачується грошова допомога погашення комунальних боргів. Претенденти визначаються спеціальною комісією.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

"Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 107 громадянам м. Одеси на загальну суму 1010540 грн. Також, 16 громадянам надані рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фінансування допомоги на погашення боргів передбачено на 2024-2026 роки.

Раніше портал Знай повідомляв, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.