З початку літа в Україні підвищили ціни на електроенергію, а також у деяких населених пунктах подорожчало централізоване водопостачання, але на цьому тарифні "сюрпризи" не закінчуються.

У місті Ніжин у Чернігівській області затвердили нові тарифи на послугу з управління побутовими відходами, а також їх збирання, перевезення та видалення. Про це повідомляється на facebook-сторінці міськради.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube
Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Підвищити ціни на вивіз сміття вирішили у зв'язку з тим, що подорожчало багато складових тарифу, який останній раз переглядали кілька років тому. Зокрема, ключову роль відіграли нові ціни на паливо та рівень зарплат у країні.

"Змінилася вартість і багатьох інших статей витрат цієї послуги. Через це тарифи, сформовані три роки назад, не покривають фактичних витрат", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Враховуючи всі фактори, місцева влада дійшли рішення підвищити тарифи до рівня:

  • 54,40 гривні на місяць з особи – для мешканців багатоквартирних будинків;
  • 59,68 гривні на місяць з особи – для мешканців одноквартирних будинків.

Платити за новим прайсом населення починає вже з 15 липня цього року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти дорожчають – комуналка не відстає: українцям знову зробили тарифний "подарунок".

Також наш портал інформував, комунальники закликали споживачів оновити важливі дані: ігнорування може вдарити по гаманцю.

Крім того, ми писали, доведеться включати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів.