Нещодавно "Укренерго" провела дослідження, яке виявило цікаві факти про те, які електроприлади українці використовують та які з них особливо "дорогі".

Найбільшими споживачами електроенергії, як виявилося, є телевізори та комп'ютери. Вони споживають приблизно 28% усієї електроенергії. Це досить вражаюча цифра, яка змушує задуматися про наші звички...

Кошеня працює за комп'ютером / фото: Pinterest
Кошеня працює за комп'ютером / фото: Pinterest

Звичайний комп'ютер, що використовується щодня протягом 5 годин, може споживати від 20 кВт/год на місяць та більше. ТБ має приблизно такий же рівень споживання.

Однак, якщо йдеться про потужні геймерські комп'ютери, їхнє енергоспоживання може досягати навіть 80 кВт на місяць. Великі телевізори можуть споживати до 30 кВт/год.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими
Показати ще

Експерти радять, якщо є можливість надавати перевагу ноутбукам замість ПК, оскільки вони зазвичай споживають менше енергії. По телевізорах рекомендується вмикати їх лише тоді, коли ви дійсно плануєте щось дивитися, а не використовувати їх як фонове джерело звуку.

Жінка стоїть біля холодильника
Жінка стоїть біля холодильника

На третьому місці споживання електроенергії знаходиться холодильник, який у середньому використовує близько 30 кВт/год на місяць. І тут проблема полягає в тому, що холодильник працює абсолютно завжди.

Пральна машина при використанні двічі на тиждень по 1 годині споживає від 17 до 25 кВт/год на місяць. А ось відмова від електрочайника може заощадити від 10 до 22 кВтг щомісяця. При цьому мікрохвильова піч за такий же період часу споживає приблизно вдвічі менше електроенергії.

Нагадаємо, мобільний інтернет зник разом зі світлом: легкі способи залишатися на зв'язку навіть за тотального блекауту

Як повідомляв "Знай.uа", відключення світла наприкінці літа – енергетики зробили прогноз на серпень

Знай.ua писав, не так вже й вигідно: яким буде рахунок за охолодження квартири вентилятором