Ошийок по 266 грн, а шашлик уже 226: супермаркети оновили цінники свинини та сала

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

Великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на різні види свинини, а також на сало. Варто відразу зазначити, що на ці продукти на початку липня спостерігається зростання цін. Так, у липні порівняно з червнем 2024 року подорожчали практично всі види м'яса і солоне сало. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin. Найбільше зросли ціни на грудинку та ошийок. Єдиним видом м'яса, що подешевшало, став підчеревок - з 162,36 грн./кг до 159,63 грн./кг.

Українців масово позбавлятимуть водійських прав – нові обмеження торкнуться кожного третього

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Українських водіїв чекають нові правила та обмеження. Верховна Рада розглядає законопроєкт №8082, який може значно ускладнити життя тих, хто має борги або несплачені штрафи. Розповідаємо, що саме може змінитися для водіїв в Україні. Згідно з законопроєктом №8082, водії, які мають борги перед банками, приватними особами, несплачені штрафи або аліменти, можуть бути позбавлені права керувати автомобілем. Це обмеження може бути введено як міра впливу на боржників і порушників.

ТЦК виписуватиме українцям нечувані штрафи: треба обов’язково повідомляти в військкомат

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Відтепер керівникам підприємств та організацій доведеться бути уважнішими до військового обліку. Через нові зміни в законодавстві України їх зобов'язали дотримуватися суворих правил мобілізаційної підготовки. Згідно зі статтею 42 Закону України про військовий обов'язок, посадові особи, які порушили ці правила, можуть бути притягнуті до відповідальності. Тепер, відповідно до статті 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), порушення можуть призвести до значних штрафів — від 34 до 59,5 тисяч гривень. Такі штрафи накладаються на посадових осіб державних органів, місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань.

Чого чекати від курсу долара восени: прогнози експертів

Курс валюти в Україні. Фото: youtube
Курс валюти в Україні. Фото: youtube

Валютний ринок України балансує на межі. З одного боку, дефіцит зовнішньої торгівлі тисне на гривню, з іншого — зростання експорту та надходження зовнішньої допомоги. Голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU, Віталій Ваврищук, вважає, що помірна девальвація гривні, яка спостерігається останніми місяцями, триватиме. Він прогнозує курс на кінець року на рівні 42,3 грн/долар. Заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень, Ярослав Жаліл, більш оптимістичний. Він очікує, що достатній приплив зовнішньої допомоги, збільшення експорту та покращення ситуації з транспортуванням товарів Чорним морем згладять сезонні коливання курсу.

"Вибір зроблено, відповідатимуть": Олег Винник і Влад Яма отримали жорсткий вирок

Влад Яма. Фото Instagram
Влад Яма. Фото Instagram

Відома українська телеведуча, зірка ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Неля Шовкопляс відреагувала на дії та навіть бездіяльність українських чоловіків - йдеться про Влада Яму, а також Олега Винника, які тихо втекли з України під час війни. За словами Нелі, після вторгнення рф шоу-бізнес України сильно змінився. На її думку, Влад і Олег якоюсь мірою "втратили себе".