Від 2024 року в будинках і квартирах українців проводитимуть технічний огляд газових мереж та обладнання. Для цього введено додаткову платіжку, розмір якої залежить від кількості квартир, обладнання та віку будинку.
Під час перевірок спеціалісти оглядатимуть трубопроводи в місцях загального користування, стояки, відгалуження до вимикаючих пристроїв, газові прилади у квартирах, перевірятимуть герметичність з’єднань та проводитимуть випробування на щільність і тиск. Також обслуговуватимуть запірні пристрої та перевірятимуть тягу в каналах.

газівник, скріншот з відео
газівник, скріншот з відео

Для будинків, яким менше 25 років, огляди проводитимуть раз на 5 років, для старіших будинків - раз на 3 роки. За повідомленням «Судово-юридичної газети», під час перевірок виявлено витоки газу у 20 тисячах квартир.

Технічний огляд допомагає виявити порушення правил безпеки та витоки газу до можливих аварій, оскільки всі побутові вибухи газу трапляються через недотримання правил безпеки.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Згідно з правилами, затвердженими Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, газопостачання відключатиметься у випадках витоку газу.

Популярні новини зараз
Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні
Показати ще

Також, якщо є несправності автоматики безпеки, оголовки димових та вентиляційних каналів, відсутність тяги, самовільне підключення газових приладів, або невідповідність системи газопостачання проектній документації.

Нагадаємо, прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати"

Раніше ми писали про те, що стосується пенсіонерів, малозахищених та самотніх людей: "Газмережі" звернулися з важливим попередженням

Вам буде цікаво дізнатися газовики нагадали про важливу процедуру перед опалювальним сезоном: готуйте щонайменше 300 гривень