"Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових

Інцидент в Одесі, скріншот: Telegram
Інцидент в Одесі, скріншот: Telegram

Місцевий фітнес-тренер побажав смерті всім захисникам України, і заявив, що йому байдуже, що "хтось там воює". Про це повідомляє одеський активіст Дем'ян Ганул, який на своїй сторінці у соцмережах виклав відповідне відео. Дем'ян Ганул повідомив, що до фітнес-тренера "вже виїхали", щоб пояснити йому, що військових ображати не можна. Пізніше виклав фото, де у спортсмена розбито носа. Пізніше з'явилися кадри, як Гоговичу вручили повістку, і під наглядом активістів його передали співробітникам ТЦК для подальшого проходження ВВК.

Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення

Обмеження переказів. Фото: youtube
Обмеження переказів. Фото: youtube

Популярні новини зараз
До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Нові правила субсидій: хто залишиться без допомоги
Показати ще

Голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний підтвердив плани запровадити обмеження на перекази коштів з картки на картку. За словами Пишного, дане рішення спрямоване на протидію "тіньовій економіці" та "фінансуванню тероризму". Обговорюється варіант встановлення ліміту в 100 тисяч гривень та 30 операцій на місяць для одного рахунку. Тобто, з однієї картки на іншу протягом місяця можна буде переказати не більше 100 000 грн, здійснивши не більше 30 таких операцій.

Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах

Школярі на уроці
Школярі на уроці

У деяких українських школах, коледжах та ліцеях навчальний рік розпочнеться вже в серпні, і навчання триватиме шість днів на тиждень. Ці зміни ввели через складну воєнну ситуацію та для економії електроенергії у холодну пору року. Міністерство освіти та науки України рекомендує такі нововведення, щоб забезпечити безперебійний навчальний процес. Попри рекомендації міністерства, кожна школа чи ліцей може самостійно вирішувати, коли починати навчальний рік і як організувати графік занять. Тобто, керівництво навчальних закладів має право самостійно обирати оптимальні дати та розклад.

Пекло не покине Україну: коли температура перевалить за 40 градусів

Жінка, яка п'є воду в спеку
Жінка, яка п'є воду в спеку

В Україні продовжується справжня спека, яка не збирається вщухати. За прогнозами Анжеліки Ганчук, синоптика Укргідрометцентру, температури в країні досягають аномальних значень для липня. За припущеннями синоптикам та графіками повітряних потоків, температура навіть у столиці України може дійти до 40 градусів. Зараз наша країна – одна з найспекотніших у всій Європі. На наступні дні очікуються подальші підвищення температури, особливо у центральних та південних регіонах, де метеорологи прогнозують наближення до позначки +40 градусів.

У ТЦК з'явився новий документ: що треба знати

Молодий чоловік у ТЦК і СП. Фото: ngu.gov.ua
Молодий чоловік у ТЦК і СП. Фото: ngu.gov.ua

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, в Україні затвердили новий документ, який має бути у працівників ТЦК, які здійснюють оповіщення. Про це розповів адвокат Роман Симутін, який розуміється, зокрема й у питаннях призову. Йдеться про нову форму посвідчення, яке має бути у працівників ТЦК, які здійснюють оповіщення. За словами адвоката, вручення повістки без цього посвідчення можна вважати сумнівним. Таке посвідчення видається з наказу відповідного керівника та засвідчується його особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою.