Для деяких українців частково подорожчають послуги водоканалу. Тарифи на воду вирішили залишити незмінними, але за водовідведення доведеться платити майже на 80% більше.

Відповідні тарифні зміни затвердила місцева влада у місті Тернівка на Дніпропетровщині.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Наголошується, що основною причиною підвищення тарифу є висока вартість електроенергії для комунального підприємства – майже 9 гривень за кВт/год.

Щоб зменшити фінансове навантаження на побутових споживачів, було ухвалено рішення переглянути тарифи тільки на каналізацію та залишити на нинішньому рівні вартість централізованого водопостачання.

Популярні новини зараз
Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

Чиновники пояснили, що якщо взагалі не збільшувати тариф для населення, то доведеться щомісяця виділяти з бюджету 2,3 млн. гривень для компенсації різниці тарифів.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Так, тариф на воду для мешканців Тернівки буде й надалі на рівні 37 гривень за кубометр. Водовідведення подорожчає з 26,2 до 46,92 гривні за кубометр.

Місцева влада наголошує, що такий крок дозволить підприємству своєчасно розраховуватися за спожиту електроенергію. Водночас різницю у тарифі на воду й надалі погашатимуть за рахунок бюджетних коштів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.