В умовах воєнного стану українцям варто знати, що робити із банкнотами, які пошкоджені полум'ям. Як діяти у такому випадку та чи можна отримати компенсацію. Сильно пошкоджені банкноти гривні, що постраждали від пожежі, можуть бути передані на експертизу для відшкодування збитків.
Для цього потрібно підтвердити справжність і платіжну спроможність банкнот. За результатами спеціального дослідження українцям може бути відшкодована відповідна сума грошей. Однак, неплатіжні банкноти Нацбанк не відшкодовує.

Навмисно пошкоджені банкноти, НБУ
Навмисно пошкоджені банкноти, НБУ

Відповідне дослідження проводиться Національним банком України безкоштовно.

Куди звертатися із пошкодженими банкнотами

Якщо у вашому регіоні відсутній підрозділ грошового обігу Національного банку України, слід звернутися до уповноважених банків:

  • Ощадбанк
  • ПриватБанк
  • Райффайзен Банк
  • ПУМБ

Разом із пошкодженими банкнотами слід надати довідку про пожежу, катастрофу або іншу надзвичайну ситуацію та вказати у заяві причину пошкодження банкнот.

Пошкоджені в мікрохвильовці гроші, фото Instagram
Пошкоджені в мікрохвильовці гроші, фото Instagram

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю 25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито
Показати ще

В умовах воєнного стану для спрощення процедури обміну пошкоджених вогнем банкнот регіональним підрозділам грошового обігу НБУ були надані відповідні роз'яснення щодо їх приймання та обміну.

Нагадаємо, ці купюри не приймуть у магазинах: Нацбанк попередив українців

Раніше ми писали про те, що обмін старих доларів з комісією: Нацбанк роз'яснив правила

Вам буде цікаво дізнатися перевірте негайно: Нацбанк попередив про підробки