Пів року тому в Україні відкрився ринок землі для юридичних осіб. Тепер можна купити ділянку, яка належить приватним особам (наприклад, пай) або арештовану землю.

Про це повідомляється у спецпроєкті на Kurkul.com. Процедура купівлі арештованої землі досить нова. Вона відрізняється від звичайних земельних торгів тим, що спочатку покупець сплачує вартість лота, а потім отримує документ про продаж.

Земельний пай, фото: Youtube
Земельний пай, фото: Youtube

З початку 2024 року до 19 червня в системі Прозорро.Продажі успішно провели 1160 аукціонів з продажу арештованої землі на суму 187,30 мільйонів гривень. Купівля такої землі може бути вигідною інвестицією для аграріїв та підприємців.

Переваги купівлі арештованої землі:

Популярні новини зараз
ПФУ помилився, а українці не отримають пенсію: людям похилого віку розповіли, коли це можливо Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення Прийдуть до кожної квартири: в Україні стартували жорсткі перевірки від газовиків, можуть "відрізати" Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть
Показати ще

Земельна ділянка, скріншот: YouTube
Земельна ділянка, скріншот: YouTube

Конкурентна стартова ціна

Земля, арештована через несплату податків або інші причини, часто продається за дуже привабливою ціною. Якщо торги неуспішні 3-4 рази, стартова ціна автоматично знижується згідно із законодавством.

Інвестиційна можливість

Інвестори можуть використовувати потенціал арештованої землі для вкладення капіталу та розвитку своїх проектів.

Також наш портал інформував, де найвигідніше зараз скуповувати землю: ціни по регіонах

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що українці можуть отримати земельну ділянку безкоштовно: що треба зробити

Вам буде цікаво дізнатися такі суми не відлякають нахабників: скільки доведеться заплатити за зазіхання на землю сусіда