Фінансові установи, такі як банки, іноді стикаються з ситуаціями, коли їхні клієнти не в змозі виплачувати кредити згідно з умовами договору. Це може бути зумовлено різними причинами, від фінансових труднощів до недобросовісності.

Щоб уникнути великих фінансових втрат, банки можуть вирішити продати ці кредитні заборгованості іншим компаніям, які спеціалізуються на виправленні неплатежів.

Ощадбанк. Фото: Вгороде.
Ощадбанк. Фото: Вгороде.
Ощадбанк. Фото: Вгороде.

Процес продажу кредитної заборгованості зазвичай починається з оцінки ситуації і спробами банку урегулювати справу мирним шляхом з боржником. Якщо клієнт не виплачує кредит через довгий час або взагалі не співпрацює з банком, банк може виставити права на цей кредит на аукціон.

Такі аукціони проводяться через спеціальні платформи, де компанії можуть купити права на цей борг. Новий власник зазвичай зобов'язаний дотримуватися умов попереднього кредитного договору без змін.

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

Кредитори, скріншот: YouTube
Кредитори, скріншот: YouTube

Після того як борги продаються, клієнти все ще зобов'язані сплачувати за умовами свого оригінального кредитного договору, але вже з новим кредитором. Це означає, що графік платежів і умови виплат залишаються тими ж.

Продаж кредитних боргів дозволяє банкам знизити ризики від неплатіжних клієнтів і відновити частину втрачених фінансових коштів, які можуть бути використані на інші кредитні програми або для зміцнення їхньої фінансової стійкості.

Нагадаємо, українцям можуть списати борги: хто може розраховувати на "милість"

Раніше ми писали про те, що українців спонукають залазити у кредит: все заради виживання взимку

Крім того, Знай.ua повідомляв, відрізали світло за борги: як повернути електропостачання, не виходячи з дому