Уряд очікує на поступове ослаблення національної валюти. Про це свідчать дані у постанові №751 про схвалення Бюджетної декларації на 2025-2027 роки.

Кабінет Міністрів України погіршив прогноз курсу долара. Нові дані говорять про те, що протягом наступних років очікується ослаблення гривні. При цьому темпи падіння національної валюти можуть бути вищими, ніж передбачалося раніше.

Долари. Фото: Youtube
Долари. Фото: Youtube

Так, згідно з прогнозом уряду, 2025 року очікується зростання обмінного курсу гривні до долара до 45 гривень у середньому за рік. До кінця року долар може подорожчати до 45,5 гривень.

Середній курс американської валюти 2026 року очікується на рівні 46,5 гривні за долар. При цьому до кінця року гривня може трохи зміцніти – до 45,9 гривні за долар.

Популярні новини зараз
Кабмін ухвалив важливе рішення щодо пенсій українців: що буде з виплатами Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

У 2027 році середній курс долара може досягти позначки 46,4 гривні, але на кінець періоду знизитися до 46,2 гривні.

Варто зазначити, що попередні прогнози середнього курсу долара були оптимістичнішими.

У вересні 2023 року Мінфін публікував інструкцію про підготовку бюджетних запитів на 2024-2026 роки, де було зазначено такі числа:

  • у 2024 році – до 40,7 гривні за долар;
  • у 2025 році – до 44,5 гривні за долар;
  • у 2026 році - до 43 гривень за долар.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ослаблення гривні: експерти розповіли, до якого курсу долара готуватися.

Також наш портал інформував, валютні гойдалки чи повний штиль: що буде з доларом до кінця літа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заначки "баксів" радять перевіряти ще раз: в Україні банки та обмінники різко поміняють курс.