Українців чекають позитивні зміни у виплаті житлових субсидій. Пенсійний фонд України запропонував нововведення, які дозволять значно прискорити процес отримання цих коштів.

Як повідомляє РБК-Україна, на сайті Федерації профспілок України для обговорення розміщено проект постанови Кабміну. Головна ідея змін полягає в тому, щоб виключити необхідність узгодження перерахування коштів з Міністерством соціальної політики.

Чоловік отримав субсидію на ЖКП
Чоловік отримав субсидію на ЖКП

На даний момент, кожне перерахування субсидій повинно проходити додаткове погодження з Мінсоцполітики, що затягує процес. У пояснювальній записці до проекту йдеться про те, що ця процедура лише дублює вже існуючі кроки і створює ризик затримок.

"Додатковий процес погодження суми кожного фінансування дублює погодження цього розподілу коштів Мінсоцполітики і створює ризики додаткових витрат часу на його здійснення", - йдеться в пояснювальній записці.

Популярні новини зараз
Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки Переїжджати або мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар
Показати ще

Запропоновані зміни спрямовані на те, щоб оптимізувати процес виплат, забезпечити своєчасне фінансування і скоротити час, необхідний для проходження коштів до одержувачів.

Це означає, що громадяни зможуть отримувати свої субсидії швидше і без зайвої бюрократії.

Таким чином, ці зміни мають на меті зробити систему виплат субсидій більш прозорою і оперативною, що позитивно позначиться на добробуті українців.

Нагадаємо, За потрощене житло – до 30 тисяч гривень: українцям пропонують компенсації

Раніше ми розповідали про те, що Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

Також вас може зацікавити: Українці залишають села, й переїжджають до міст: куди в такому разі "йде" субсидія