У понеділок 1 липня відзначається народне свято Літні Кузьминки. Православні християни цього дня вшановують пам'ять мучеників братів Косми та Даміана Римських.

Цього дня прийнято звертатися до святих Косми та Даміана з проханням допомогти позбутися недуг та хвороб. До братів також звертаються усі лікарі.

Городники на Кузьминки намагалися переполоти всі грядки, вважалося, що бур'яни, виполоті на це свято, довго не зростатимуть.

На Кузьминки після роботи в полі дівчата збиралися, щоб відсвяткувати "Жіночі братчини". Вони готували збірну кашу із того, що принесе кожна з них. Виходила незвичайна страва з круп, борошна, молока, яєць і навіть фруктів.

Популярні новини зараз
Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити
Показати ще

На Літні Кузьминки варто було вибачитися у всіх близьких.

Що не можна робити 1 липня

Сьогодні, як і будь-якого іншого дня, церква виступає проти лайки та сварок, злості, не схвалює пліток, наклеп, жадібність, зневіру. Не можна відмовляти у тому, хто просить про неї.

Народні прикмети дня не радять цього дня скаржитися ні на життя і робити великі покупки - будуть невдалими, а також заборонено заздрити, інакше своїх успіхів ні в чому не буде. Одна з головних заборон дня стосується жінок – їм 1 липня не можна важко працювати. Якщо вірити прикметам, той, хто порушить заборону, весь рік тяжко працюватиме.

Нагадаємо, що натільний хрестик може приховувати небезпеку: коли варто насторожитися.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.