В Україні хочуть зі сміття робити світло

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Нещодавно представники КМДА презентували амбітний проект під назвою "Концепція енергетичної стійкості Києва", покликаний вирішити одразу кілька нагальних проблем столиці. Ключовим елементом цієї концепції є план створення двох ТЕЦ, що розташовані на різних берегах Дніпра. Особливістю цих об'єктів стане їхня здатність працювати на комбінованому паливі. Такий підхід дозволить значно зменшити обсяги сміття, що накопичується в місті. Для вивчення передового досвіду у цій галузі делегація з Києва відвідала Львів, де ознайомилась із проектом будівництва сміттєпереробного комплексу.

Через відключення світла водоканали запускають генератори: як це позначиться на тарифах

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

У деяких населених пунктах готуються встановити нові тарифи на централізоване водопостачання. Основна причина – перебої з електропостачанням. Подорожчання вже анонсували у деяких громадах на Дніпропетровщині. Абоненти с. Придніпровське, с. Мусіївка, селища Червоногригорівка платитимуть за холодну воду за новим тарифом, який набув чинності з 25 червня. Зазначається, що підприємство, яке постачає воду до будинків місцевих жителів, ухвалило рішення працювати з генераторами, щоб уникнути перебоїв під час відключень електроенергії.

Світла стане менше найближчими тижнями: готуйтеся до важких випробувань

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Сергій Коваленко, генеральний директор енергетичної компанії Yasno, заявив у своєму пості на Facebook 24 червня про серйозні проблеми з генерацією електроенергії в Україні, які можуть тривати щонайменше шість – вісім тижнів вперед. Головним чином, проблеми з виробництвом електроенергії виникли через російські обстріли, які значно пошкодили внутрішні генеруючі потужності. Це призвело до критичного дефіциту електроенергії, який навіть імпорт не може повністю компенсувати. Україна зараз майже повністю залежить від сонячної та вітрової енергії, що призводить до значних коливань в енергопостачанні протягом дня. Також тривають планові ремонти на атомних електростанціях, що ще більше поглиблює проблему.

"Для захисту від темних духів": Артем Пивоваров роздягнувся, щоб видати сокровенну таємницю

Артем Пивоваров плаче
Артем Пивоваров плаче

Популярний український співак, волонтер, блогер та автор численних хітів Артем Пивоваров, який під кінець червня все ще перебував у Європейському турне, не забуває спілкуватися і з шанувальниками мережі. Артем вже дав концерти в Мілані, Ніцці та Римі та готується до виступу в Афінах. Під час турне Артем ділиться закулісними подробицями зі своїми шанувальниками на сторінці у соціальній мережі, викладає фотографії місць, де він побував та розповідає цікаві факти про себе. Співак відверто зізнався, що вже 10 років не вживає м'ясо і розшифрував, що означає татуювання на його спині.

Олександр Усік віддав свій чемпіонський пояс у подарунок і перестав бути "абсолютом": навіщо він це зробив

Олександр Усик, скріншот: Youtube
Олександр Усик, скріншот: Youtube

Український боксер Олександр Усик, який лише місяць утримував статус абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, прийняв непросте рішення відмовитися від одного зі своїх чемпіонських поясів. Йдеться про пояс Міжнародної боксерської федерації (IBF) у надважкій ваговій категорії. Це рішення Усик оголосив у своєму відеозверненні, опублікованому на його офіційній сторінці в Instagram. У цьому зверненні український чемпіон звернувся безпосередньо до двох інших відомих боксерів - Ентоні Джошуа та Даніеля Дюбуа. Ця заява не лише підтвердила рішення українського боксера, а й визначила дату майбутнього поєдинку за титул.