Нещодавно представники КМДА презентували амбітний проект під назвою "Концепція енергетичної стійкості Києва", покликаний вирішити одразу кілька нагальних проблем столиці.

Ключовим елементом цієї концепції є план створення двох ТЕЦ, що розташовані на різних берегах Дніпра. Особливістю цих об'єктів стане їхня здатність працювати на комбінованому паливі. Такий підхід дозволить значно зменшити обсяги сміття, що накопичується в місті.

сміттєзвалище
сміттєзвалище

Для вивчення передового досвіду у цій галузі делегація з Києва відвідала Львів, де ознайомилась із проектом будівництва сміттєпереробного комплексу.

Крім того, кияни оглянули "процес рекультивації" полігону для сміття поблизу села Грибовичі. Ці проекти реалізуються з фінансовою підтримкою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), що наголошує на їх важливості в контексті міжнародного співробітництва та впровадження європейських стандартів в Україні.

Популярні новини зараз
Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

несанкціоноване сміттєзвалище
несанкціоноване сміттєзвалище

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, коментуючи візит до Львова, наголосив на актуальності проблеми утилізації відходів.

За його словами, кількість сміття не зменшується, і його правильна та безпечна утилізація потребує ефективних рішень. Тим більше, коли окупанти щодня намагаються позбавити нас газу та електроенергії.

Нагадаємо, наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні

Як повідомляв "Знай.uа", настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів

Знай.ua писав, вентилятор замість кондиціонера: що точно не можна робити з цим приладом - такі "лайфхаки" можуть коштувати життя