Курс американської валюти може перетнути позначку 42 гривні та навіть дійти до 45-50 гривень за один долар. Про це розповів економіст Борис Кушнірук у коментарі "24 Каналу".

Національний банк продовжує формувати курс долара, тому коливання валюти залежить безпосередньо від рішень регулятора. Водночас прогнози свідчать, що можливі різні сценарії, аж до різкого стрибка американської валюти.

Курс долара. Фото: youtube
Курс долара. Фото: youtube

Борис Кушнірук зазначає, що на сьогоднішній день складно спрогнозувати, що робитиме Нацбанк і як це позначиться на курсі національної валюти.

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті Українці отримуватимуть європейську пенсію: що про це відомо Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят
Показати ще

Водночас він додав, що регулятор має підстави суттєво підвищити курс долара. На думку фахівця, не можна унеможливлювати подорожчання навіть до 50 гривень за долар.

"Цікаво, що підстави зробити курс 45-50 гривень, умовно, Нацбанк матиме. Погляньте на зовнішньоторговельний баланс", - заявив спеціаліст.

Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube
Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube

Борис Кушнірук пояснив, що на початку повномасштабної війни доречно було утримувати курс на одному рівні, проте згодом такий підхід втратив свою актуальність.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заначки "баксів" радять перевіряти ще раз: в Україні банки та обмінники різко поміняють курс.

Також наш портал інформував, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів та валютного курсу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.