Пенсійна реформа, яку мали запустити у 2024 році, відкладається на невизначений термін. Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram.

Гідні виплати для українських пенсіонерів поки що відкладаються, оскільки проведення пенсійної реформи за нинішніх умов неможливе.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Ярослав Железняк пояснив, що згідно з оновленим Меморандумом Міжнародного валютного фонду, запровадження другого рівня пенсійної системи переглядатиметься, коли в Україні будуть сприятливі економічні умови.

"Пам’ятаєте гучні заяви прем’єра про пенсійну реформу у 2024-му? Ну, як і можна було передбачити, найближчим часом пенсійної реформи не буде", - заявив народний обранець.

Популярні новини зараз
Головне за 2 липня: розлучення Каменських, підвищення цін на гарячу воду, доплати пенсіонерів та мобілізація авто Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook
Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Пенсійна реформа, яку анонсував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наприкінці вересня минулого року, має зрівняти старі та нові пенсії, а також довести рівень виплат пенсіонерам до 30-50% від середньої заробітної зарплати.

Варто нагадати, що нині більшість українських пенсіонерів отримують виплати до 3 тисяч гривень на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам дадуть надбавку в липні: розмір "бонусу" та категорії щасливчиків.

Також наш портал інформував, що замість пенсії дадуть соцдопомогу: виживати доведеться на копійки, яких і на хліб не вистачить.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні до кінця 2024 року пенсіонери з "мінімалкою" отримуватимуть надбавки: хто у списку.