За червень 2024 року середні роздрібні ціни на бензин збільшилися на 1%, а дизпаливо та автогаз трохи подешевшали. Про це свідчать дані цінового моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Середня роздрібна вартість бензину А-95 на кінець червня становить 56,52 гривні за один літр. За місяць цей вид палива додав у ціні 54 копійки.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Водночас дизельне паливо подешевшало на 8 копійок – до 52,65 гривні за літр, а скраплений газ на 7 копійок – до 26,60 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: Консалтингова група А-95
Ціни на пальне. Фото: Консалтингова група А-95

Популярні новини зараз
Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня
Показати ще

Як можуть змінитись ціни на липні

Уряд планує підвищити акцизи на пальне. Відповідний законопроєкт уже підтримали у першому читанні, якщо його ухвалять загалом, то це може вдарити по гаманцях водіїв.

Вже наприкінці липня акциз на бензин може піднятися на 29,1 євро за 1000 літрів, на дизпаливо – на 38,1 євро, на скраплений газ – 3,6 євро.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Якщо не враховувати інших ринкових факторів, то зростання акцизів позначиться на вартості палива таким чином:

  • літр бензину може подорожчати на 1,28 гривні;
  • літр дизельного пального може подорожчати на 1,67 гривні;
  • літр зрідженого газу подорожчає на 0,15 грн.

Акцизи планують підвищувати поетапно протягом кількох років. Потенційно за 4 роки вартість бензину може піднятися на 6,4 гривні, дизеля – на 8,4 гривні, автогазу – на 0,8 гривні. Знову ж таки – без урахування інших ринкових факторів.

Раніше портал Знай повідомляв, за кожен літр заплатимо майже на 4 грн більше: на яких АЗС подорожчало паливо.

Також наш портал інформував, автоексперт пояснив, як урятувати гроші від дорогого ремонту після поїздки на АЗС: ніхто й не замислювався.

Крім того, ми писали, українців чекає нове зростання цін на бензин з 1 липня: заправляйте каністри вже зараз.