Під час опалювального сезону дуже складно забезпечити всіх українців комунальними благами. Навіть за найпозитивнішого сценарію - обмежень не уникнути. Про це заявив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "ДніпроTV".

Олег Попенко заявив, що українцям слід готуватися до непростої зими, адже проблем із наданням комунальних послуг уникнути не вийде.

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

"Те, що в нас будуть проблеми взимку — однозначно. Навіть якщо в нас з вами будуть покриватися базові навантаження, то покрити пікові буде неможливо", - вважає експерт.

Він зазначив, що пікові навантаження споживання електроенергії покривалися за рахунок гідро- та теплогенерації, яка зруйнована російськими військами.

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Олег Попенко наголосив, що якщо температура повітря взимку опускатиметься нижче -10 градусів, не виключені локальні блекаути, а також відключення комунальних послуг.

На деяких українців чекає випробування не лише темрявою, а й, ймовірно, холодом. Якщо будуть тривалі відключення світла, то виникнуть серйозні проблеми з опаленням житла, особливо у громадян, які встановили електроопалення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошей на комуналку знадобиться більше: яка платіжка подорожчає з 1 липня.

Також наш портал інформував, українцям обіцяють оновлену систему теплопостачання: куди підуть гроші та чим це допоможе.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що зробити, щоб пральна машинка "накручувала" менше світла: поради для зменшення платіжки.