Українцям готують чергове підвищення тарифів цього разу на вивезення побутових відходів. Очікується, що вартість послуг збільшиться на 40%.

Тарифні перестановки анонсували мешканцям Чернігова. Відповідне питання вже було розглянуте робочою групою з питань реалізації цінової політики у житлово-комунальному господарстві Чернігівської міськради. Про це інформує "Суспільне".

Вивіз сміття, скріншот: YouTube
Вивіз сміття, скріншот: YouTube

Останній раз тариф на вивіз сміття у Чернігові переглядався ще 2021 року. За три роки значно подорожчали багато складових тарифу і він став збитковим для підприємства, що надає послуги населенню.

Підвищення тарифу мають намір розглянути вже на найближчому засіданні виконавчого комітету міськради. Якщо вартість послуг не зросте, це загрожує катастрофічними наслідками для постачальника послуг - збитки можуть злетіти до 40 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Щоб тариф на вивіз сміття став економічно обґрунтованим, підняти його хочуть на 40%. Так, якщо мешканці міста поки що платять за послуги по 28 гривень, то після подорожчання віддавати доведеться трохи більше ніж 40 гривень.

Крім того, у Чернігові можуть розглянути питання щодо підняття тарифу на квартплату.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів.

Також наш портал інформував, приготуйте заспокійливе та щось від тиску: яких платіжок за світло чекати у липні.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.