Цього сезону виробники цукру в Україні не планують підвищувати ціни. Завдяки стабілізації на глобальних ринках, українці можуть зітхнути з полегшенням — ціни на цукор, ймовірно, залишаться на рівні 29 грн/кг.

За словами Олександра Коротинського, директора НВЦ "Цукровобурякового виробництва" та члена Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України, внутрішній ринок цукру буде повністю забезпечений. "В Україні посіяли 250 тис. га цукрових буряків, що відповідає минулорічним показникам. Це дозволить повністю покрити потреби внутрішнього ринку", — зазначив він.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

Коротинський також відзначив, що світові ціни на цукор у червні трохи знижуються завдяки очікуваному профіциту. В Індії та Таїланді, які є найбільшими експортерами цукру, покращилися погодні умови після минулорічної посухи, що сприяло зниженню цін.

"Минулого року середня відпускна ціна з цукрових заводів складала 30 грн/кг з ПДВ. Сьогодні вона знизилася до 25,5 грн/кг. У новому сезоні ціна, яка б задовольняла цукровиків і підприємства з великим споживанням цукру, становить 25-26 грн/кг з ПДВ", — підрахував Коротинський.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Ціни на український цукор залишаються нижчими за експортні ціни на цукор-сирець з переробкою в країнах споживання. Це дозволяє Україні займати певні ніші на світовому ринку, незважаючи на високу вартість логістики та інші виклики.

Нагадаємо, Ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник

Раніше ми розповідали, що На полицях нові цінники: скільки доведеться витратити на майонез, кетчуп та маринад

Також, Про шашлик можна забути: ціни на м'ясо та сало катастрофічно злетіли