У супермаркетах фіксується зростання цін на стратегічно важливі продукти харчування, які купує кожен українець. В скільки обійдеться гречка, рис і макарони, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

У великих торгових мережах дещо змінилася цінова динаміка. Після тривалого здешевлення почали підніматися ціни на гречану крупу. Також трохи подорожчав рис і макаронні вироби.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Ціни на гречку

Середня вартість кілограмів гречаної крупи збільшилася з 25,74 до 28,22 гривні. Найнижчі ціни на продукт фіксуються в супермаркетах Auchan та Metro – 22,90 та 26,90 гривні за кіло відповідно. Найдорожче крупа в мережі Megamarket – 35,50 гривні.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Ціни на рис

Довгий рис у середньому подорожчав із 54,57 до 55,67 гривні за кілограм. Також трохи збільшився цінник на довгий пропарений рис - з 61,32 до 61,97 гривні за кілограм. Круглий рис подешевшав майже на 2 гривні та продається в середньому по 65,62 гривні за кіло.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я подорожчали у супермаркетах трохи більше ніж на 1 гривню. Середня вартість товару становить 30,46 гривні за кілограм. Найдешевше макарони в мережі Metro – 24,90 гривні, а найвищий цінник у Auchan – 40,90 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Також наш портал інформував, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.

Крім того, ми писали, на полицях нові цінники: скільки доведеться витратити на майонез, кетчуп та маринад.