На період воєнного стану деяким категоріям громадян дозволяється не платити за частину комунальних послуг або навіть за все. Про це повідомили у департаменті правового забезпечення Дніпровської міської ради.

Щоб підтримати українців в умовах воєнного стану, держава дозволила зовсім не платити за комуналку тим, чиє житло було зруйноване або пошкоджене внаслідок бойових дій.

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким категоріям громадян слід звернутися до органів місцевого самоврядування для обстеження стану житла та оцінки завданих ушкоджень. Результати перевірки передаються комунальним підприємствам, щоби ті не нараховували заборгованість.

Хто може платити за комуналку лише частково?

Частково оплачувати житлово-комунальні послуги можуть українці, котрі тимчасово виїхали за кордон. Для цього потрібно надати постачальнику послуг відповідну заяву та довідку, яка підтвердить непроживання за адресою протягом 30 днів. Надіслати документи можна поштою або онлайн.

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Однак у такому разі деякі комунальні послуги все одно доведеться сплачувати. Не вдасться ігнорувати рахунки за опалення, обслуговування систем та прибудинкової території будинку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перерахунок тарифів на опалення: скільки українцям доведеться платити взимку.

Також наш портал інформував, готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки.

Крім того, ми писали, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.