Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі українці можуть залишитись без частини трудового стажу, який необхідний для виходу на пенсію.

Важливо одразу розповісти, що українцям, які працювали у Російській Федерації після 19 лютого 2014 року, не буде зараховано стаж.

Водночас страховий стаж українцям не зараховуватимуть у ряді випадків. Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України.

Люди стоять в черзі в Пенсійний фонд
Люди стоять в черзі в Пенсійний фонд

"Йдеться за періоди військової служби у силових структурах, незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, судових чи правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях, а також добровільне зайняття посад у незаконних органах влади, — зазначено у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному
Показати ще

Щодо роботи в інших країнах, українцям необхідно подати Пенсійному Фонду документ, який підтверджує їхню роботу за кордоном, щоб врахувати цей стаж.

Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно
Пенсійний фонд / фото: Інформаційний портал міста Дубно

Також варто розповісти, що люди, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, все ще отримують субсидії в тому ж розмірі, що й до початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, українців можуть змусити повернути пенсію державі: коли суд стане проти вас.

Раніше повідомлялося, що не варто нехтувати допомогою: як отримати гроші тим, кому вони дійсно потрібні.

Також, ПФУ виплачує субсидії на окуповані території: скільки і кому - ніхто не знає.