Українці звертаються до фахівців із пенсійних питань, щоб дізнатися, чи можна вирішити те чи інше питання.

До експертів звернулися з питанням, чи можна отримати пенсію, яку має Пенсійний фонд. Юристи постаралися розібратися у питанні.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Пенсіонер розповів, що йому не виплачувалася пенсія за грудень 2018 та за січень 2019 року. Про це стало відомо під час прямої лінії з пенсійних питань на порталі social.com.ua.

Коли наша держава в особі Пенсійного фонду виконає рішення суду та виплатить мені борг у сумі 9360 грн? Що ви мені порадите зробити, щоб отримати гроші? - запитав українець.

Популярні новини зараз
Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Гороскоп на тиждень 1-7 липня для всіх знаків Зодіаку: перевірка для Водоліїв, заборона для Скорпіонів та завершення Дів Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи
Показати ще

Юристи зазначили, що необхідно відкрити виконавче провадження на підставі рішення суду. І направити його до Пенсійного фонду. Адже відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2021 № 1165 пенсійні виплати за минулий період, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, що набрали чинності, проводяться за окремою програмою.

Ці кошти на відповідну мету слід закласти до бюджету Пенсійного фонду України.

Скриншот повідомлення. Фото: Telegram
Скриншот повідомлення. Фото: Telegram

Нагадаємо, що пенсіонери можуть оформити доплату: щомісяця по 10% від прожиткового мінімуму.

Раніше ми повідомляли, що не варто нехтувати допомогою: як отримати гроші тим, кому вони справді потрібні.

Також стало відомо, що ПФУ виплачує субсидії на окуповані території: скільки і кому – ніхто не знає.