В Україні дозволено відключати електроенергію особам, які мешкають на територіях, де не ведуться бойові дії та своєчасно не платять за послуги. Як діяти, якщо світло відключили за борги, розповіли у YASNO.

Фахівці компанії наголосили, що причини відключення електроенергії бувають різними. Деякі громадяни свідомо не платять, інші хотіли сплатити борг, але забули, а хтось проживає за кордоном і вчасно не подав дані лічильника.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Якщо сталося так, що домогосподарство від'єднали від електропостачання, то споживач може повернути світло, але потрібно дотримуватися інструкції.

Фахівці YASNO відзначають, що зробити це можна за три кроки:

Популярні новини зараз
Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном
Показати ще
  • перевірити суму боргу із попередження та сплатити суму у повному обсязі - онлайн або іншим зручним способом;
  • заповнити заяву на відновлення електропостачання, додати необхідні документи та передати їх зручним способом;
  • заплатити за послугу відновлення електропостачання та надати квитанцію.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Якщо борг накопичився через ненадані вчасно показники лічильника, то для відновлення електропостачання потрібно звернутися до оператора системи розподілу та надати актуальні дані про споживання для перерахунку нарахувань.

"Але якщо показання лічильника не були передані, то треба звернутись до оператора системи розподілу, надати фото лічильника, отримати підтвердження перерахунку, і повідомити про це постачальника", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бонус у розмірі до 500 гривень: у YASNO пообіцяли нагороду за своєчасну оплату рахунків.

Також наш портал інформував, українцям доведеться частіше сидіти без світла: як економити електрику з бойлером у квартирі.

Крім того, ми писали, у YASNO повернули українцям світло по 2,64 грн за кВт: але при цьому встановили ліміти – важливі подробиці.