Національному банку вдалося дещо зміцнити курс гривні завдяки зниженню дефіциту валюти на ринку. До якого курсу долара слід готуватися найближчим часом, розповіли аналітики інвестгрупи ICU.

Регулятор зумів зменшити інтервенції та зміцнити офіційний курс національної валюти.

Обмін валют. Фото:Знай.UA
Обмін валют. Фото:Знай.UA

Дані моніторингу показують, що за підсумками минулого тижня курс гривні зміцнився на 0,5% і досяг позначки 40,45 гривні за долар. Водночас готівковий курс американської валюти в системно важливих банках знизився приблизно на 1% – до 40,4-40,8 гривні за долар.

Аналітики зазначають, що дефіцит валюти на ринку зменшився майже на третину лише за чотири дні. Це дало можливість Нацбанку зменшити інтервенції на 20%.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити
Показати ще

Обмінник. Фото: скрін youtube
Обмінник. Фото: скрін youtube

Втім, на валютному ринку й надалі спостерігається значний дефіцит. Найближчими тижнями курс гривні може незначно послаблюватися, але загалом ситуація залежить від рішень Національного банку.

"Високий дефіцит валюти, ймовірно, зберігатиметься найближчими тижнями, тому курс може знову ситуативно послаблюватись залежно від рішень НБУ про інтервенції", - кажуть експерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, валютні гойдалки або повний штиль: що буде з доларом до кінця літа.

Також наш портал інформував, чекайте на справжню лавину подорожчань: що підніметься в ціні через зростання тарифів та валютного курсу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платежі за комуналку залишаться "в законі": які ліміти встановить Національний Банк на банківські картки.