Деякі українські АЗС скоригували ціни на пальне. В результаті змінилася середня вартість бензинів А-95 і А-95+. Ситуація з дизпаливом докорінно не змінилася. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95".

Протягом тижня з 17 по 24 червня середня вартість бензину марки А-95 збільшилась на 7 копійок – до 56,52 гривні за літр. Бензин А-95+ подорожчав на 9 копійок – до 60,13 гривні за літр. Середній цінник дизпалива залишився на тому ж рівні – 52,61 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зростання цін спостерігалося виключно у мережах економ-сегменту, а головною причиною коливання стало збільшення вартості пального в АЗС "Укрнафта". У цій мережі цінник на бензини А-95 та А-95+ зріс на 48 копійок - до 54,99 та 57,49 гривні за літр відповідно.

Ціни на пальне. Фото: enkorr
Ціни на пальне. Фото: enkorr

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Слідом за "Укрнафтою" ціни підвищили мережі RLS, ZOG та Кворум-Нафту - на 50 копійок. Аналогічне подорожчання протягом тижня спостерігалося на АЗС Chipo та Green Wave. Водночас у мережі SUNOIL бензин подорожчав на гривню.

Щодо вартості дизельного пального, то мережі Chipo та RLS відреагували на зростання закупівельної ціни та підняли ціни на 40-50 копійок - до 50,83 та 50,30 гривні за літр відповідно. На деяких АЗС дизель зменшився у ціні. Наприклад, SUNOIL скинув 60 копійок – до 50,90 гривні за літр, а "БРСМ-Нафта" на Черкащині зменшила цінник на 1 гривню.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Що буде з цінами далі

Експерти зазначають, що якщо на зовнішньому ринку збережеться динаміка котирувань нафтопродуктів, що наростає, то АЗС поступово підвищуватимуть ціни, щоб знову не втрачати відновлену маржинальність.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, за кожен літр заплатимо майже на 4 грн більше: на яких АЗС подорожчало паливо.

Також наш портал інформував, автоексперт пояснив, як урятувати гроші від дорогого ремонту після поїздки на АЗС: ніхто й не замислювався.

Крім того, ми писали, українців чекає нове зростання цін на бензин з 1 липня: заправляйте каністри вже зараз.