Український уряд продовжує заходи щодо зміни правил виплати пенсій українцям. Під кінець червня 2024 року було внесено зміни до Порядку виплати та доставки пенсій та допомоги за місцем фактичного проживання отримувачів у межах України через "Укрпошту".

Про це стало відомо завдяки заяві постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Змінами передбачено, що за наявності технічних можливостей виплата та доставка може провадитися за відомостями, сформованими на підставі електронних виплатних списків, без документів до них у паперовій формі.

Постановою встановлено вимоги до електронних форм/наборів даних виплатних та звітних документів.

Популярні новини зараз
10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

За даними ПФУ, у травні в Україні було 10,210 млн. пенсіонерів. Через поточні рахунки в банках пенсії отримують 8,153 млн осіб. Найчастіше українці отримують виплати у «ПриватБанку» — 4,760 млн осіб та «Ощадбанку» — 2,538 млн осіб.

Інші 2,057 млн ​​пенсіонерів отримували виплати через «Укрпошту». Тобто сьогоднішнє оновлення правил торкнеться саме цієї групи пенсіонерів.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Водночас внутрішньо переміщеним особам, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року, потрібно пам'ятати про проходження ідентифікації майже на постійній основі, а саме кожні 6 місяців. Це потрібно для того, щоб переконатися, що пенсійні виплати отримує саме та людина, якій вони призначені.

Нагадаємо, замість пенсії дадуть соцдопомогу: виживати доведеться на копійки, яких і на хліб не вистачить.

Раніше повідомлялося, пенсіонерів змусять працювати на п'ять років довше - хто може забути про пенсію у 60 років.

Також, виходить, що даремно працювали: українцям не зарахують частину стажу - кого торкнеться.