Державний "Ощадбанк" поділився важливими рекомендаціями, яких слід дотримуватись усім власникам платіжних карток. Що потрібно знати клієнтам, йдеться на офіційній facebook-сторінці фінустанови.

Технології не стоять на місці, а разом із ними розвивають свої навички й шахраї. Вже не обов'язково називати зловмиснику дані карти, щоб той зміг отримати доступ до неї та вкрасти гроші.

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

У Ощадбанку попереджають, що надати аферистам доступ до рахунку можна навіть не підозрюючи того. Наприклад, це може статися, якщо вирішувати певні фінансові питання, підключившись до загальнодоступних мереж WI-FI.

У банку поділилися правилами, які збережуть гроші на картці в цілісності та безпеці.

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Головне за 26 червня: пастки із субсидіями, штраф 36 тисяч, проблеми з Приват24 та суд через запізнення в аеропорт Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

"Ощадбанк", скріншот: YouTube
"Ощадбанк", скріншот: YouTube

По-перше, при підключенні до загальнодоступних мереж не можна заходити до банківських додатків або здійснювати будь-які операції. Шахраї можуть перехопити дані та отримати доступ до рахунку.

Якщо у громадському місці з'явилася термінова необхідність переказати гроші, то для цього краще використовувати мобільний інтернет.

Домашній роутер також може опинитися під контролем шахраїв. Щоб цього не сталося, необхідно встановити надійні паролі та регулярно оновлювати програмне забезпечення.

Раніше портал Знай повідомляв, заженуть у борги, а ви і знати не будете: клієнти Ощадбанку скаржаться на списання коштів.

Також наш портал інформував, нові тарифи на переказ коштів та оплату штрафів: "Ощадбанк" попередив про зміни.

Крім того, ми писали, ПриватБанк попередив усіх, хто користується банківськими картками: дотримуйтесь правил або втратите гроші.