Тариф на електроенергію для населення підвищили, щоб залучити додаткові кошти на відновлення обладнання. Що буде з цінами, якщо удари по енергосистемі продовжуватимуться, розповів голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Руслан Слободян зазначив, що вже на початку липня українці почнуть отримувати платіжки, розраховані за новим тарифом. Кошти, отримані від подорожчання електроенергії, в першу чергу будуть спрямовуватися на відновлення зруйнованих об'єктів.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Чиновник підкреслив, що тариф 4,32 гривні за кВт/год - компроміс, на який пішов уряд. За його словами, ринкова вартість електрики 7,5 гривні, але для населення вирішили не підвищувати ціни до такого рівня.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"
Показати ще

Чи буде ще одне підвищення?

Руслан Слободян нагадав, що новий тариф зафіксовано на законодавчому рівні до 30 квітня 2025 року. Навіть якщо ворог продовжить завдавати ударів по енергооб'єктах, додаткові витрати на відновлення не закладатимуть у тариф.

"Якщо будуть нові якісь пошкодження, то все-таки будемо залучати інші джерела фінансування, головним чином - міжнародну допомогу", - пояснив чиновник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світ має "перевиховати" споживачів.

Також наш портал інформував, зимові блекаути в Україні: чи вдасться уникнути занурення у морок.

Крім того, ми писали, скільки ще доведеться зазнавати відключення електроенергії: українців приголомшили прогнозом.