Українці матимуть змогу отримати значну матеріальну допомогу. Виплати надаються окремо на кожного члена сім'ї. Ця програма підтримки реалізується БФ "Право на захист" у партнерстві з японською організацією "Peace Winds Japan".

Грошова допомога надається особам або сім'ям, які вимушено переїхали до Запорізької області понад 30 днів тому або постійно проживають на територіях регіону, де протягом останніх 4 місяців відбуваються бойові дії.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Оформити виплати можуть громадяни, які протягом останніх трьох місяців не отримували допомоги від міжнародних організацій та мають дохід менше 6318 гривень на кожного члена сім'ї.

Крім того, претенденти повинні відповідати одному або декільком критеріям уразливості:

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще
  • домогосподарство очолює одна людина – самотня мати чи батько;
  • хтось із членів сім'ї має інвалідність;
  • у складі сім'ї вагітна жінка;
  • домогосподарство з прийомними батьками чи опікунами;
  • сім'я з дітьми віком до 4 років, багатодітні сім'ї;
  • особи старше 60 років із хронічними захворюваннями.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Розмір матеріальної допомоги складає 3600 гривень на одного члена сім'ї. Виплата надається на 3 місяці, тобто сумарна виплата становитиме 10 800 гривень на особу.

Уточнити деталі умов програми підтримки громадяни можуть за номером Гарячої лінії 0800750104, у будні з 09:00 до 18:00. Також можна звернутися електронною поштою: cash.assistance@r2p.org.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на сім'ю 54 тисячі: українці мають право отримати британську допомогу, як подати заявку.

Також наш портал інформував, українцям пропонують другий шанс: 30 тисяч гривень, на які можна опанувати професію.

Крім того, ми писали, Норвегія виплатить грошову допомогу українцям: скільки можна отримати.