В Україні діє експериментальний проєкт, завдяки якому звернутися по житлову субсидію стало простіше. Про це нагадали у пресслужбі Пенсійного фонду.

Паперова тяганина при оформленні житлової субсидії відійшла у минуле. Тепер будь-який українець, який має право на допомогу від держави, може подати заявку за спрощеною формою.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Експериментальний проєкт передбачає можливість подання спрощеної заяви в "один клік" в електронній формі - через вебпортал електронних послуг ПФУ, мобільний додаток Пенсійного фонду або портал "Дія".

Також полегшений варіант оформлення допомоги доступний у паперовій формі. Для цього слід звернутися до найближчого сервісного центру ПФУ або надіслати заяву на адресу відомства поштою.

Популярні новини зараз
Графіки відключення електроенергії на 27 червня Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Незабаром Пенсійний фонд перерахує розмір виплат отримувачам житлових субсидій. Це станеться через встановлення нового тарифу на електричну енергію. Перерахунок буде здійснено автоматично, без попереднього звернення субсидіанта.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима насамперед.

Також наш портал інформував, ризикуєте власними виплатами: у ПФУ дали повчання всім пенсіонерам.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українцям потрібно подати нову заяву для продовження субсидії – часу залишилося мало.