Енергетики проводять рейди по домівках побутових споживачів електроенергії. У деяких випадках українцям виписують штрафи. За що можуть покарати, розповіли на facebook-сторінці "Прикарпаттяобленерго".

Українцям радять не експериментувати із сумнівними способами "економії" електроенергії. Енергетики регулярно проводять перевірки споживачів і при виявленні порушень можуть виписати чималий штраф.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Так, наприклад, якщо споживач прокладе позаобліковий кабель, щоб зменшити рахунки за світло, то сума штрафу може сягати 26 тисяч гривень і навіть більше. Серйозні наслідки також загрожують за використання магніту, високочастотних генераторів або за самовільне підключення до електромереж.

Енергетики попереджають, що проблеми для порушника не завжди можуть обмежитись одним штрафом. Якщо обсяги спожитої електроенергії поза приладом обліку великі, можна потрапити за ґрати.

Популярні новини зараз
В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

"Якщо крадіжка електричної енергії здійснена в особливо великих розмірах, то за статтею 188-1 Кримінального кодексу такий злочин карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або навіть позбавленням волі на термін до трьох років", - попередили споживачів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, недопуск контролера до лічильника: енергетики пригрозили українцям суворим покаранням.

Також наш портал інформував, якщо не потрібні проблеми з платіжками та штрафи: що потрібно знати власникам електролічильників.

Крім того, ми писали, з інших беруть кілька тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники.