Незабаром для українців може суттєво подорожчати ще одна комунальна платіжка. Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної ради з питань енергетики та комунальних послуг Олексій Кучеренко в інтерв'ю виданню "Уніан".

Новим ударом по гаманцях може стати масштабне підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Водоканали вимагають переглянути ціни на послуги, які не змінювалися вже кілька років.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Олексій Кучеренко наголосив, що головним аргументом для перерахунку тарифів водоканали називають катастрофічний стан підприємств. Холодна вода може подорожчати населення на 25-30%. При цьому йдеться про масштабний перегляд тарифів – по всій країні.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone "ППО активно працюватиме": мольфар визначив українські міста, яким загрожує евакуація "Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь
Показати ще

Минулого року планувалося підвищення тарифів на воду. Відповідне рішення було ухвалено регулятором, проте уряд заборонив встановлювати нові ціни.

У 2024 році Нацкомісія також готувала підвищення цін для побутових споживачів у низці великих міст України. Тарифи мали змінитися у два етапи - з 1 квітня та 1 липня. Проте остаточне рішення так і не було ухвалено.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.