При оформленні субсидії деяким українцям можуть відмовити у допомозі через помилки у документах. У такому разі громадянам надається 14 днів, щоб доповнити чи виправити дані. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Після подорожчання електроенергії дедалі більше українців задумалося щодо оформлення житлової субсидії. Однак при поданні документів деяким громадянам можуть відмовити у призначенні допомоги, зокрема через помилки або неточності в документах.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо заява на житлову субсидію була відхилена, то зневірятися не варто. Заявнику надається 14-денний термін на виправлення чи доповнення даних, якщо надані документи не пройшли перевірку ПФУ.

Після подання оновлених документів фахівці Пенсійного фонду можуть ухвалити рішення про призначення допомоги, про що повідомлять заявника додатково після перевірки.

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду Графіки відключення електроенергії на 25 червня Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що Пенсійний фонд автоматично здійснює розрахунок субсидій на неопалюваний період для більшості громадян, які отримували допомогу у зимовий період.

Однак подати нову заяву та декларацію доведеться субсидіантам, у яких відбулися зміни, що впливають на призначення допомоги. Це можуть бути зміни у складі сім'ї, рівні доходу чи переїзд на нове місце проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям потрібно подати нову заяву для продовження субсидії – часу залишилося мало.

Також наш портал інформував, може поставити хрест на субсидії: ПФУ розповів, як зберегти допомогу.

Крім того, ми писали, прийшла біда, звідки не чекали: когось з українців можуть змусити повернути частину субсидії.