Українців чекає новий "удар" по гаманцях. До кінця червня очікується підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Нові ціни на проїзд готуються запровадити у місті Івано-Франківськ, але обіцяють, що подорожчання буде не дуже суттєвим. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Тарифи на проїзд будуть підвищені як для комунального транспорту, так і для приватних перевізників. На такий крок довелося піти, щоб підприємства могли вижити з урахуванням нових цін, зокрема на паливно-мастильні матеріали, електроенергію та запчастини.

"Щоб підприємства не працювали у збиток, а приватні перевізники мали можливість хоча б виживати у цей період, ми змушені переглянути тарифи, які діють зараз", - заявив заступник міського голови Михайло Смушак.

Популярні новини зараз
Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих Настав час "розхльобувати": водоканали попередили про нове підвищення тарифів Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів
Показати ще

Маршрутка. Фото: скрін youtube
Маршрутка. Фото: скрін youtube

Чиновник наголосив, що проїзд подорожчає не дуже сильно. Натомість для пільговиків збережуть можливість безкоштовно користуватися транспортом.

Тарифи на проїзд у комунальному транспорті будуть встановлені на рівні:

  • 10 гривень – при оплаті карткою "Галка";
  • 15 гривень – при оплаті готівкою.

Приватні перевізники братимуть за проїзд по 15 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, навіть якщо немає пільг: українці можуть їздити у громадському транспорті зі знижкою.

Також наш портал інформував, для тебе – один квиток, для сумки – інший: в Україні офіційно погодилися на нові правила у транспорті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, з такими темпами скоро таксі буде дешевшим: проїзд у транспорті подорожчає на 4 гривні.