Українські супермаркети перерахували ціни на деякі базові продукти харчування. Подорожчання торкнулося популярних круп, а також макаронних виробів. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Витрати українців на продукти харчування збільшаться, оскільки великі торгові мережі встановили нові ціни на деякі види рису, пшоняну крупу та макаронні вироби.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на крупи

Пшоняна крупа обійдеться українцям помітно дорожче, ніж минулого місяця. У червні середня вартість продукту збільшилася на 2,55 гривні – до 30,55 гривні за один кілограм.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача Готуйте додаткові 300 гривень: українцям прийдуть перераховані платіжки У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом
Показати ще

Також більше доведеться заплатити за круглий рис. Середній цінник на популярну крупу зріс із 67,45 до 67,87 гривні за кілограм. Водночас довгий рис трохи подешевшав – у середньому 53,97 гривні за кіло. Пропарений довгий рис продається за 61,27 гривні за кілограм.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Ціни на макарони

Макарони пір'я збільшилися у вартості в середньому з 29,41 до 29,56 гривні за кілограм. Найнижчий цінник на продукт у мережі Novus – 22,89 гривні за кіло, а найдорожче макарони в Auchan – 40,90 гривні за кіло.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін
Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на полицях супермаркетів нові цінники: скільки заплатимо за популярні консерви.

Також наш портал інформував, улюблені фрукти коштуватимуть українцям дорожче: як змінилися ціни на банани, яблука та виноград.

Крім того, ми писали, цінник, як половина комуналки: варена та копчена ковбаса стає дорогим делікатесом.