Центр безкоштовної правової допомоги повідомив, що коли жінка отримала статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО), її сім'я мала право отримувати грошову допомогу на житло. Ця допомога становила 8 тисяч гривень на місяць: 2 тисячі для жінки і по 3 тисячі на кожне дитя.

Але у вересні 2023 року, під час перевірки, виявили, що у жінки був рахунок у банку, на якому було більше 100 тисяч гривень. Тому виплати допомоги їй та її дітям були припинені.

Грошова допомога для ВПО
Грошова допомога для ВПО

Після цього жінка звернулася до Управління соціального захисту населення з проханням продовжити виплату допомоги на житло її дітям. Але їй сказали, що немає механізму для такої продовження. Тоді вона звернулася до бюро правової допомоги у Ковелі.

Ця жінка мала право на безкоштовну правову допомогу, оскільки була внутрішньо переміщеною особою. Юристка бюро підкреслила, що Управління соціального захисту населення порушило права дітей, припинивши виплати допомоги.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Виплати ВПО, фото: Facebook
Виплати ВПО, фото: Facebook

Адміністративний суд задовольнив позовну заяву повністю. Відтепер діти отримають виплати. Це рішення суду змусило Управління соціального захисту населення змінити свою політику і відновити виплати допомоги для переселенців.

Нагадаємо, українцям дали шанс заощадити на комуналці: як взяти участь у програмі

Раніше ми писали про те, що як оформити субсидію, щоб не переплачувати за комуналку: інструкція

Вам буде цікаво дізнатися підвищення податків, нові субсидії та обмеження: як змінилося життя українців з 1 червня