В рамках боротьби з енергетичною кризою Кабінет Міністрів на чолі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем видав розпорядження, яке зобов'язує державні установи значно скоротити споживання електроенергії.

Відтепер міністерства, центральні органи виконавчої влади та обласні державні адміністрації мають відмовитися від зовнішнього освітлення своїх будівель та прилеглих територій. Це ж стосується і правоохоронних органів, органів судової влади та інших держустанов.

"Ми працюємо над тим, аби зменшити споживання. Починаємо з себе. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження уряду," - заявив прем'єр-міністр.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

Через нестачу потужностей генерації та імпорту електроенергії, в країні вже ввели екстрені відключення. Вони почалися з 14 травня і можуть тривати до серпня-вересня, впливаючи на життя мільйонів українців.

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів
Показати ще

Кабмін також закликає бізнес обмежити використання енергоємного обладнання, яке не є критичним для виробничої діяльності. Винятком залишаються лише лікарні та підприємства, де кондиціонування повітря є частиною технологічного процесу.

Місцева влада також повинна обмежити вуличне освітлення. Вулиці міст можуть зануритися в темряву, змушуючи мешканців звикати до нової реальності без звичного нічного освітлення.

Нагадаємо, Українців просять економити не лише електроенергію, а й воду: кому загрожують відключення

Раніше ми розповідали, що Українцям можуть дати значну знижку на електроенергію: кому "уріжуть" платіжки

Також, Буде по 2,16 грн за кВт: українцям дозволили перевестися на нижчий тариф за світло