Міністерство цифрової трансформації підтримали закон №9549, який дозволить компаніям, що забезпечують мобільний зв'язок, отримувати дозволи на оренду землі для побудови мобільних станцій.

Варто зауважити, що цей дозвіл вони мали отримати ще декілька років тому, проте замість цього підвищували тарифи на мобільний зв'язок для громадян.

Наразі мобільних станцій не вистачає, і це видно через призму того, що під час відключення світла в країні спостерігається занадто низька якість зв'язку або взагалі її відсутність.

Жінка, з телефоном в руках
Жінка, з телефоном в руках

Основна ідея законопроєкту полягає в тому, щоб спростити процес отримання земельних дозволів для будівництва мобільних станцій. Сьогодні цей процес триває довго через адміністративні процедури.

Популярні новини зараз
Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Як уникнути арешту майна: чому переписка на родичів може виявитися поганим варіантом Резерв+ отримав важливе оновлення Смартфони йдуть у минуле: молодь масово повертається до кнопочних телефонів
Показати ще

Цей законопроєкт має декілька важливих пунктів

  1. Скорочення часу відведення земельних ділянок для будівництва мобільних станцій з 6 до 3 місяців.
  2. Використання обмеженого права користування земельною ділянкою для будівництва мобільних станцій.
  3. Встановлення тимчасових технічних засобів і споруд електронних комунікацій без ризику їх демонтажу.
  4. Мінімізація ризиків корупції, зокрема, в законопроєкті прописано, що право користування землею матимуть тільки ті компанії, які зареєстровані як постачальники послуг електронних комунікацій.

Також наш портал інформував, роумінг від Київстар, Vodafone та Lifecell: які умови та ціни

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що київстар встановлює жорсткі обмеження на період відключень світла

Вам буде цікаво дізнатися до 800 гривень на зв'язок від Lifecell: абонентам показали як отримати гроші