На Чернігівщині рахунки за опалення взимку часто стають справжнім випробуванням для сімейного бюджету. Навіть за стабільних тарифів з 2019 року, зимові платіжки відчутно спалюють фінанси.

Щоб пом'якшити цей удар по кишені мешканців, "Облтеплокомуненерго" пропонує своїм клієнтам цікавий спосіб заощадити на опаленні.

З літнього сезону в рахунках на послуги опалення з'явився новий рядок – рекомендований авансовий платіж за тепло на зиму. Це означає, що споживачі можуть заздалегідь внести частину оплати опалення, щоб знизити тягар зимових рахунків.

Опалення. ТЕЦ 5, Київ - фото Знай.ua
Опалення. ТЕЦ 5, Київ - фото Знай.ua

За словами представників компанії, фахівці розрахували суму авансового платежу, і вона становить близько 10 гривень за кожен квадратний метр опалювальної площі.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ці гроші відображатимуться як переплата на особовому рахунку абонента. Таким чином, платники можуть заздалегідь сплатити частину послуг та взимку отримати помірніші рахунки за опалення.

Цей підхід не лише полегшить фінансове навантаження на сімейні бюджети, а й допоможе уникнути заборгованості та штрафних санкцій за прострочення платежів. А для "Облтеплокомуненерго" це дасть змогу накопичити кошти для поточного обслуговування та ремонту обладнання у сфері теплопостачання.

Опалення, платіжки - фото Главком
Опалення, платіжки - фото Главком

Тепер клієнти можуть скористатися цією можливістю через платежі онлайн через Особистий кабінет на сайті компанії або через інтернет-банкінг. І невдовзі ця інформація з'явиться і в паперових квитанціях.

Нагадаємо, як українцям економити на електроенергії у важких умовах: до 5 грн/кВт потрібно підготуватися

Раніше ми писали про те, як отримати компенсацію за комунальні послуги, коли вам нічого не надають

Крім того, Знай.ua повідомляв, з вет, газ і вода в половину ціни: кому надають шалену пільгу